Wednesday, July 31, 2013

MOTIVASI UNTUK DIRI SENDIRI

Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)


meh sini jap !

Result untuk final exam dah pun kuar . Kalau untuk zahiya baru Tahun 1 punya result la kan. Dalam situasi yang mana kita tahu nak apa ghupe result tu . macam2 perasaan lah ada. Situasi ni pun zahiya alaminya juga. Jangan tipu kalau takde sape rasa mcm2 perasaan bila nak tahu result. 

Hari ni result UKM keluar ( 31.7.2013) .

Masing2 getting nervous when want to check the result. As same goes to me. 

ALHAMDULILLAH !
Walaupun my result tak seberapa bagus macam orang lain. Tapi zahiya bersyukur sebab itu semua usaha dari diri kita sendiri. Mungkin bukan rezeki kita sebab kita tahu banyak mana kita berusaha. Mungkin rezeki aku utk dapat lagi baik mungkin ada. Cepat atau lambat sahaja. 

And one more thing, this is based on what I experienced.....

Sometimes people love to show off what they had. 

And sometimes ada juga orang ni yang tak tahu nak bersyukur dengan apa yang mereka ada. apa yang mereka dapat. Sebab taknak orang lain lagi baik dari diri sendiri. 

Apa yang zahiya kongsi untuk peringatan diri sendri jugak. Okaylah. 




Salam Sayang,
ZAHIYA

2 comments:

aisya said...

sebenarnya sampai sekarang tak check pun lagi result sebab gerun tak hilang lagi.. omg..
hahaha!

sayapunyastyle said...

apa la kak ecah ni. check la. mesti terbaik lah kak ecah punya rsult kan.