Tuesday, March 7, 2017

Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com



Giveaway Fridge Magnet Padang Besar bermula saat ini dari hari ini, 6 hingga 13 Mac 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.

Kisahnya di SINI.


Siapa nak ole-ole dari Padang Besar? Ada 30 fridge magnet berbentuk selipar pelbagai warna.  Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia Liana ya...

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Padang Besar By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 13 Mac 2017.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Mac 2017.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...

HADIAH WANG TUNAI RM10

Assalamualaikum and hai semua :)

Alhamdulillah rezeki awal bulan 3 ni menang join GA Elsa haritu. Xpernah menang2 kalau masuk GA ni. Hehe. Saja nak berkongsi kegembiraan ni. Kita join GA ni pun suka2 je. Menang Alhamdulillah. Tak menang cuba lagi. So korang rajin2 kan join GA.

Kepada pemenang GA Elsa ni, Tahniah untuk korangggg :) :) :)




Salam Sayang,
Zahiya Zainuddin 




Tuesday, February 7, 2017

Online Shopping !

Assalamualaikum and hi everyone :)



Kat sini nak share pasal online shopping yang menjadi pilihan aku. Yang sentiasa menjadi pilihan aku untuk nak dapat barang murah. Serius murah korang. Tak tipu. Aku listkan online shopping yang menjadi pilihan aku buat masa sekarang. Mana tau korang pun berminat jugak nak beli kat situ.

1. THE ONE MALL


Korang boleh klik link kat sebelah ni utk pergi kat website diorg -->  http://www.theonemall.com/
Go check it out their pages. Tapi bila shopping kat sini korang jgn expect nak cepat tau sebab dia shipping dri China tak silap aku. Betulkan kalau aku salah ok. So kena bersabar sikit laaaa bila shopping online2 ni kan....

Nanti boleh share2 la kalau korang pun terjebak sama mcm aku. Hahaha.


p/s: Post ini tidak berbayar je. Aku saje nak share.

Salam Sayang,
Zahiya Zainuddin





Saturday, February 4, 2017

HUBUNGAN BERAKHIR DITENGAH JALAN

Setiap orang mengimpikan hubungan yang berpanjangan dengan pasangan masing2. Tapi apakan daya jodoh tiada. Kadang2 tertanya dalam hati kenapa hubungan tidak berpanjangan. First, kita akan cakap 'Takde Jodoh. Allah dah tentukan dia bukan untuk kita'. What I can say it is true. I will list down below antara sebab2 hubungan tidak berpanjangan.

Image result for kucing comel
Gambar dari GOOGLE
1. TIADA KEJUJURAN
Tidak bermakna la sesebuah hubungan tu kalau korang tidak jujur antara satu sama lain. Aspek 'Jujur' ada banyak yang boleh dihuraikan. Jangan menipu pasangan korang tahu yang korang ni tak jujur. Automatically kepercayaan tu dah xde. Kalau rasa dah tak sayang, lepaskan je. Buat ape nak simpan dah kalau rasa sayang satu sama lain dah takde. Walaupun sakit untuk menerima korang kena berdepan jugak dengan realiti.


2. LONG DISTANCE RELATIONSHIP
Ini juga merupakan penyebab utama kenapa hubungan itu tidak berakhir. Tapi aku tak kata semua hubungan tak mampu bertahan kalau berjauhan. Ada je yang mampu bertahan. Cuma hubungan aku je ngn si dia disebabkan jarak jauh (mungkin). Nasihat aku pada yang masih lagi berjauhan--- 'Pertahankanlah hubungan itu selagi mampu'. Fight for it. Cehhhh. Poyo je aku ni. Hahahah.


3. GEMAR MENGUNGKIT
Sebab ni pun boleh dijadikan punca hubungan korang putus. Ungkit- mengungkit adalah sesuatu perkara yang boleh menyakitkan hati seseorang. Jangan sesekali ungkit perkara yang dah lepas. Belajar lah dari kesilapan. Kalau sekali sekala nak mengingatkan pasangan korang tu takpe la. Jangan selalu okay. (Dulu aku pun mcm ni jugak. hehe. Dulu kan tak matang. Bercinta masa belajar)



4. DAH ADA PENGGANTI !
Sila berhati2 bila pasangan korang menunjukkan simptom2 curang. Hehehe. So kalau rasa dah tak sayang bagitahu. Tak payah dok sibuk nak Goal Relationship dengan orang yang dah xnak kat kita.


Sekian sahaja dari aku untuk tatapan baca korang. Kalau rasa ada sebab lain nak share boleh share kat komen aku ok. In shaa Allah hamba akan membalasnya.


Salam Sayang,
Zahiya Zainuddin

Thursday, February 2, 2017

'Giveaway: Happy Birthday Aireen! by Elsaalicious & Sponsors'

KLIK BANNER UNTUK JOIN

SENARAI HADIAH YANG MENARIK DARIPADA ELSA & PARA SPONSOR UNTUK ANDA MENANGI!

Nature Republic Essence x 1 pemenang
Topup RM 5 x 1 pemenang

Bloglist selama 3 bulan x 5 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang

Review Blog & Bloglist selama 2 bulan x 2 pemenang

5. Junzie
Topup RM 30 x 2 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang

7. Sarah
Bloglist selama 2 bulan x 5 pemenang

8. Syaz
Topup RM 5 x 2 pemenang

9. Liyana
Review Blog & Igshop (jika ada, sponsor akan review igshop anda di instagram beliau) x 3 pemenang

Topup RM 10 x 2 pemenang

11. Farrah
Topup RM 5 x 2 pemenang

Bantal Burung Hantu x 1 pemenang
Topup RM 5 x 1 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang
Bloglist selama 2 bulan x 5 pemenang

Tunai RM 10 x 2 pemenang

Tunai RM 10 x 2 pemenang

Dreamcatchers x 2 pemenang

17. HADIAH MISTERI DARI ELSA x 1 PEMENANG

Jika penyertaan kurang daripada bilangan seperti yang dicari, kemungkinan seorang pemenang boleh menang banyak hadiah. Siapa tahu kan hehe. AYUH PAKAT RAMAI RAMAI UNTUK JOIN! KLIK BANNER

GIVEAWAY SEPHIA BY NIK AINAA


Assalamualaikum semua :)
Jom join giveaway ni :)

KLIK BANNER

KLIK BANNER DI ATAS :)



GIVE AWAY POCKET CHIA SEED


Assalamualaikum semua :)

Jom memeriahkan Giveaway ni ramai2.

 KLIK SINI UNTUK JOIN


KLIK BANNER UNTUK JOIN

I'M BACK AGAIN !!!

Assalamualaikum semua:) Harap semuanya berada dalam keadaan yang sihat dan sejahtera.

After a very long time, aku tak menulis di blog. Senyap seketika sebab sibuk dengan kerja. Memang takde masa nak menulis blog ni plus laptop aku masa tu tak boleh guna langsung. Stress okay. Ni pun pinjam sat laptop makcik aku. Laptop yang dah rosak tu lima tahun dah aku guna. Dah mmg nak tamat riwayat dah tu kot. Tu yang mengada2 tak boleh nak ON langsung. Then malas aku nak cara dah ke laptop. Biaq lantak pi la dulu,

Tak banyak nak aku cakap post kali ni, Sebab aku takdak idea lagi nak buh apa dalam post aku ni. Sekadar nak warm up jap sementara aku nak cari idea. Post haruslah menarik kan. Kalau tak, takdak la orang nak baca post aku yg membosankan ni.

Okay2, Aku nak stop sampai sini dulu post aku ni, Nanti kita jumpa lagi naaa hampa semua.

Check it out !!!

Muahhhhh.


Image result for quotes about life


Sincerely from,
Zahiya Zainuddin