Wednesday, July 31, 2013

MOTIVASI UNTUK DIRI SENDIRI

Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)


meh sini jap !

Result untuk final exam dah pun kuar . Kalau untuk zahiya baru Tahun 1 punya result la kan. Dalam situasi yang mana kita tahu nak apa ghupe result tu . macam2 perasaan lah ada. Situasi ni pun zahiya alaminya juga. Jangan tipu kalau takde sape rasa mcm2 perasaan bila nak tahu result. 

Hari ni result UKM keluar ( 31.7.2013) .

Masing2 getting nervous when want to check the result. As same goes to me. 

ALHAMDULILLAH !
Walaupun my result tak seberapa bagus macam orang lain. Tapi zahiya bersyukur sebab itu semua usaha dari diri kita sendiri. Mungkin bukan rezeki kita sebab kita tahu banyak mana kita berusaha. Mungkin rezeki aku utk dapat lagi baik mungkin ada. Cepat atau lambat sahaja. 

And one more thing, this is based on what I experienced.....

Sometimes people love to show off what they had. 

And sometimes ada juga orang ni yang tak tahu nak bersyukur dengan apa yang mereka ada. apa yang mereka dapat. Sebab taknak orang lain lagi baik dari diri sendiri. 

Apa yang zahiya kongsi untuk peringatan diri sendri jugak. Okaylah. 




Salam Sayang,
ZAHIYA

Monday, July 29, 2013

PEMENANG MINI GIVEAWAY BY ZAHIYA ZAINUDDIN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)

Akhirnya tamat jugak "Mini Giveaway by Zahiya Zainuddin". Terima kasih pada yang join zahiya punya giveaway ni. Seramai 60 orang yang join. Alhamdulillah . Ada juga yang sudi join kan. Hehe. Sebelum zahiya umumkan pemenang Random.org , zahiya nak cakap sorry sangat sebab tak berapa nak aktif beberapa minggu ni. 

Disebabkan faktor2 yang tak dapat dielak. Ni pun laptop ngah masuk hospital. So terpaksa ditangguhkan sementara. tu sebab nak umumkan pemenang ni lambat sikit. 

Pemenang dikira berdasarkan 100% by Random.org tau.

Hadiah juga akan diberi mengikut turutan semasa zahiya sedang meRandomkan awak-awak semua. So mungkin ada keadilan disitu.

Lepas ni mungkin akan dipilih dengan cara lain pulak kan.

Kalau nak tahu korang no bape boleh klik link ni --->  Senarai Peserta

Ini pemenang-pemenang by pakcik Random.org

Pemenang Hadiah Misteri X 2   




Shawl X 3 






Keychain Felt X 6








Brooch Bunga X 7 









Topup X 4 




Tahniah kepada yang menang. Alhamdulillah berjalan dengan lancar jugak. Ada jugak sokongan dari semua2. Lepas ni harap ada yang sudi sponsor my next giveaway pulak. hehe.

Okay semua . Sampai sini sahaja coretan zahiya. Ceewaaahhhh. haha . 

p/s Harap semua boleh PM zahiya kat Fb k . senang utk send hadiah2 korang nanti k my dearest :)


Salam Sayang,
ZAHIYA.








Monday, July 22, 2013

Pengumuman for My First Giveaway

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua :)

Disini zahiya nak buat PENGUMUMAN sikit. hihi. Macam perhimpunan kat sekolah pulak ada pengumaman2 bagai. Hehe. 

Okay2 . Straight forward apa yang zahiya nak cakap. First nak mintak maaf sebab zahiya terpaksa mengawalkan tarikh tutup ni. Atas sebab2 yang tidak dapat dielakkan. So zahiya akan umumkan pemenang2 yang bertuah okayy. So wait yeah !!

Sorry sangat pada sesiapa yang nak join . Zahiya terpaksa awalkan atas sebab2 tertentu.

And lately ni zahiya busy sangat. Bila balik kerja tunggu nak bukak pose, then tido awal dah skng ni. So badan penat2 kan. Sebab dok je kat meja opis tu buat kerja. Sabar je la..

Okay lahh. Mahu beradu dahulu. Nanti zahiya akan umumkan pemenang2 bertuah okay. So tunggu ye.


Salam Sayang.
Zahiya


Monday, July 15, 2013

SHISEIDO MASK

Assalamualaikum dan Selamat sejahtera :)

Hai semua. Skang ni zahiya sedang menjalankan beberapa jenis bisnes. Zahiya ada jual baju, tudung, shawl, skirt. Yang terbaru sekali ni produk kecantikan yang sedang hangat di pasaran sekarang. 

Okay sekarang ni perkenalkan antara produk yang zahiya jual. 


SHISEIDO MASK

MASK SHISEIDO disarankan kerana berfungsi untuk membersihkan dan menanggalkan sel kulit mati, blackheads and whiteheads, mengecilkan pori-pori, memutihkan dan mencerahkan kulit muka.

Kat bawah ni cara-cara memakai MASK SHISEIDO ni.
1. Oleskan secara merata ke bahagian muka yang diinginkan, jauhkan bahagian kening dan kawasan sekitar mata.
2. Biarkan selama 25-30 minit ( sampai masker betul-betul kering )
3. Tarik perlahan-lahan.

Dapat digunakan 2 hingga 3 kali dalam seminggu.
Jika hanya digunakan untuk daerah hidung, 1 sachet dapat digunakan untuk 5 hingga 6 kali penggunaan.

1PCS = RM1.20
50 PCS = RM45.
* harga ini tidak termasuk postage.

Untuk membuat tempahan, korang boleh mesej/whatsapps zahiya kat
0163224529 or 0164274913( mesej shj)








Meh la cuba, in shaa Allah berhasil kalau ada usaha. 
Nak raya ni mesti semua nak nampak cantik dan hensem di pagi raya kan.
So order cepat2 okay !
I'll wait for you :)


Salam sayang,
ZAHIYA

Saturday, July 13, 2013

Giveaway Ramadhan by JiwarOsak


Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz

Friday, July 12, 2013

PROMOTION PEPLUM FISHTAIL

Assalamulaikum dan selamat sejahtera semua :)

Okay. Nie zahiya nak promote sikit bisnes online zahiya. Zahiya ada buat promotion sempena bulan Ramadhan ni. Almaklum la nak raya kan mesti nak shopping sikit2 kan korang. ihiks. 


PERHATIAN: Pada sesiapa yang berminat boleh pm zahiya kat fb zahiya k , just klik link kat bawah ni k :)


Code: P01
RM 35 exclude postage
Free size




Code: P02
RM 35 exclude postage
Free size




Code: P03
RM 35 exclude postage
Free size



Code: P04
RM 35 exclude postage
Free size



Code: P05
RM 35 exclude postage
Free size



Code: P06
RM 35 exclude postage
Free size



Code: P07
RM 35 exclude postage
Free size





Kalau berminat silalah, boleh pm zahiya dekat link atas td zahiya bg okay :)



Salam sayang,
ZAHIYA

Thursday, July 11, 2013

SENARAI PESERTA 'Mini Giveaway by Zahiya Zainuddin"

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua :)

Disini zahiya ada listkan senarai peserta yang dah menghantar penyertaan . Sangat memuaskan . Tak sangka jugak ramai jugak yang support zahiya dan join GA ni. Thanks a lot korang. Wish you all GOOD LUCK k :)


SENARAI PESERTA:
9. Syeeda
15.Fyra
17. anis amir
27. Am_mir

Salam Sayang,
ZAHIYA






Wednesday, July 10, 2013

Mid Year Giveaway by Fatin Diana


Assalamualaikum.


klik banner untuk join

Senarai hadiah:
Plush toy LINE x 1, tribal top x 1, felt bookmark x 3, button badge x 5, novel x 1, notebook x 2, Iwani Cotton Shawl x 5, kerongsang x 2, Fantabulous Facial Scrub & Masker (with guave 5pcs & brush) x 1, bookmark + sticker x 5, shiseido mask x 2, tanaka powder x 1, sabun susu beras x 4, topup x 4, shawl x 1, header / cover timeline x 3, inner bunga x 1, plain pashmina x 1


Tuesday, July 9, 2013

First Mini Giveaway by Zahiya Zainuddin

Assalamualaikum semua dan selamat sejahtera :)




Ini first time Si Minah Pink ni buat giveaway. hihu. Dan diharap sokongan daripada anda semua 
amat digalakkan bagi blogger yang baru macam saya.


Syarat Penyertaan:

1. Mesti ada BLOG and FACEBOOK
2.  Follow Si Minah Pink and LIKE dekat FB: Zahiya Si Minah Pink
3. Buat entry "Mini Giveaway by Zahiya Zainuddin"
4. Paste kan LINK blog anda di comment entri ini ye :)

p/s Terhad kepada 30 sahaja. Kalau ada lebih pun boleh.
Amat dialu-alukan.
Pemenang akan dipilih berdasarkan Randam.org :)
Pemenang akan diberitahu pada 27 Julai 2013.


Hadiah yang bakal disediakan :

Hadiah Misteri X 2
Shawl X 3
Keychain felt X 6 *handmade by Zahiya
Brooch bunga X 7 
Topup Maxis/Digi/Celcom X 4



* Tarikh Tutup : 9 JULAI hingga 26 JULAI 2013
( ini memudahkan penghantaran hadiah)


SENARAI PESERTA


Saya mengharapkan anda semua boleh memberikan sokongan kepada saya.
Ini untuk kita lebih mengenali antara blogger :)
Sebab ni first time buat Giveaway ni.
I LOVE YOU.



Salam Sayang,
ZAHIYA






Monday, July 8, 2013

Raya Styla Sony bersama Zizan Razak

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua :)

Nak buat short entri malam ni before tidur. 

 Jom layan video ni jap. Menarik sangat.
Rasa macam nak beli camera SONY tu . ihiks.
okay2 tak mau cakap banyak. 
Jom kita layan dulu video ini :)




Dah tengok ? GOOD !

Best tak? Barang SONY yang sudah upgrade sangat kan. 
Paling best yang TV tu la tak tahan. 
Boleh connect dengan Tab lagi tu you all..
Sangat Mantopppp :)

Baik punye . 

Like 10x


Salam Sayang,
ZAHIYA

Thursday, July 4, 2013

BLOG DIKEMASKINI

Assalamualaikum semua :)

Disini nak umumkan bahawa blog ini sedang dikemaskini. Kerana terdapat masalah yang tidak dapat dielakkan.



Salam Sayang,
ZAHIYA

Sebab-sebab Kenapa Haid Datang Lewat.

Assalamulaikum and hello everyone :)

Amaran!
Entri ni khas untuk perempuan sahaja. For men, if you've already get married you also can read for information.

Why I choose this topic?
Because.........

Kita sebagai women kena alert dengan apa yang berlaku pada diri kita. Sebab perempuan ni banyak sgt pantang larangnya. ihiks. * buat andaian sendiri pulak. Okay by the way aku pun sendiri kadang2 mengalaminya jugak. Dan bila buat entri ni aku dh tambahkan lagi ilmu yang aku. Sebab tak cukup pun ilmu yang kita ada skng kan. So, let's check it out. 

1. Tekanan

 Tekanan mental boleh mempengaruhi jumlah hormone (GnRH) yang boleh menganggu ovulasi dan seterusnya memberhentikan haid.

2. Masalah kesihatan

 Haid datang lewat boleh disebabkan penyakit seperti PCOS atau demam panas yang memberikan tekanan fizikal boleh menganggu kedatangan haid anda.

3. Kelebihan hormon prolaktin

 Hormon prolaktin yang berlebihan menghalang pengeluaran telur dan menyebabkan haid datang lewat. Sekiranya anda merasa seperti susu keluar dari puting payudara, kemungkinan besar anda mengalami masalah hyperprolatinemia.

4. Menyusu badan.

 Sekiranya anda menyusu badan, hormon dalam badan anda mungkin menganggu dan menyebabkan haid datang lewat.

5. Berat badan berlebihan

 Berat badan berlebihan akan menganggu ketidakseimbangan hormon estrogen dalam badan. Kebanyakan haid wanita dan kesuburan kembali normal apabila berat badan mereka menurun.

6. Terlalu kurus

 Jika anda tidak mempunyai lemak badan yang cukup juga boleh menganggu kitaran haid anda. Ini kerp berlaku kepada sukan atlet. Tempoh haid anda boleh kembali normal semula jika berat badan anda ideal.

Untuk info yang lanjut, boleh layari ke   http://bayi-ibu.com/mengapa-haid-datang-lewat/


              Salam sayang,  
ZAHIYA


Wednesday, July 3, 2013

Ciri-ciri orang yang Mencintai diri Kamu.

Assalamualaikum :)

Ni nak kongsi sikit pasal CINTA. Kadang2 kita tak tahu adakah seseorang itu sayang dan mencintai diri kita. Aku pun kadang2 tertanya2 adakah betul dia sayang and cinta kat aku :).
Jom kita ketahui dengan lebih lanjut. 

Post ni aku buat pun untuk mengingat diri aku ni jugak. Sebagai ilmu jugak ni. ihiks. 
Okay2 jom kita teruskan :)

1. Orang yang mencintai kita takkan pernah mampu bagi alasan kenapa dia mencintai diri kita. Sebabnya yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kita, dan dia akan bahagia kalau tengok kita bahagia.

2. Orang yang mencintai kita selalu menerima apa adanya diri kita, tak kisahlah kita ni gemok terlampau ke, kurus keding sangat ke, yang penting bagi dia kita sentiasa cantik dimatanya.

3. Orang yang mencintai kita selalu ingin ambil tahu apa yang kita lalui sepanjang hari

4. Orang yang mencintai kita akan mengirimkan SMS seperti ucapan 'Selamat Pagi', 'have fun', 'selamat malam', 'take care' dan sebagainya. Walaupun kita tidak membalas SMSnya. Sebab dengan cara ini menunjukkan yang si dia cintakan kita.

5. Orang yang mencintai kita akan selalu mengingat setiap kejadian yang kita dan si dia lalui bersama, bahkan mungkin kita sendiri sudah melupakannya.

6. Kalau kita sendang sakit, dia akan mengirim SMS/call dll untuk menanyakan keadaan kita kerana dia risau keadaan kita.

7. Orang yang mencintai kita selalu ingin berada dekat dan ingin menghabiskan masa bersama-sama hanya dengan kita.

8. Orang yang mencintai kita kadang-kadang merindukan kita dan akan melakukan hal-hal yang membuatkan kamu pening. Namun ketika kita mengatakan tindakannya itu membuat kita berasa terganggu si dia akan meminta maaf.

9. Jika suatu saat kita merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan menunggu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain.

10. Orang yang mencintai diri kita akan mampu lakukan apa sahaja asalkan dia gembira melihat kita bahagia dikala bersama dengannya.


Salam sayang,
ZAHIYA





Monday, July 1, 2013

Jalan-jalan di Pesta Floria

Assalamualaikum semua :)

Ni nak berkongsi pasal aku peri berjalan-jalan di Pesta Floria, Putrajaya. Disini aku selitkan beberapa gmbr yang boleh korang tgk buat tatapan. Aiseh. Ayat serius x boleh blah. hehe. Okay2 lupakan. So let's take a look :-*










Sorry tak banyak gambar . Sebab byk sgt gmbr. Ni je yg mampu masukkan.


Salam sayang,
ZAHIYA