Wednesday, February 13, 2013

TANDA-TANDA SI DIA SUDAH BERUBAH HATI

Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)

*sekadar gambar hiasanHai kawan2 ! Kali ni tajuk dia macam pasal CINTA. Tak habis2 Cinta kan . Al maklum la orang disini kan sedang bercinta . That is why la kalau nak taip pasal CINTA je mesti ada je idea . ihiks . Sebut pasal cinta ni la kan . Mesti semua pernah bercinta kan . Ada yang sampai ber'KAWAN' bertahun-tahun tapi terputus di tengah jalan . Sayangkan mcm tu. Tapi nak buat macam mane dah bukan jodoh . Rasanya aku dah lari tajuk.

Berbalik pada tajuk .. i write this topic because it cam from my experience and also others. And i harap ini boleh menjadi petunjuk kepada hubungan anda.

1. PERKARA YANG BIASA MENJADI TIDAK BIASA DILAKUKAN BERSAMA

  • tanda seperti ni mungkin senang kita nak tengok . Cuba you all imagine kan lah kalau perkara2 yang you all dah biasa buat dengan BF/GF korang tiba2 it is changed! oh My God. It is maybe have something happened to he/she. But aku nk nasihatkan supaya you all selidik dulu before tuduh something kalau you all taknak ape2 berlaku dengan relationship korang kan .
2. SELALU MENCARI ALASAN UNTUK BERJUMPA
  • ni pun boleh dijadikan tanda-tandanya . Hm bila nak jumpa je . Ada aje yang nak dielakkan. Katanya ada hal lah . Busy dengan assignment. Kalau kadang2 it is okayy BUT if dah selalu sangat bagi alasan yang sama kadang2 fed up jugak kan. Sabar je la. Kalau dah memang taknak jumpa cakap je terus terang. Kan senang.
3. JARANG MESEJ OR CALL
  • bila kita dah biasa mesej or call dengan dia , tiba2 everything is changed. Hmm ni pun kena jaga2 jugak sebabnya mungkin si dia sudah ada pengganti or sudah bosan. Banyak persoalan yang boleh dibuat. Its depends la atas orang tu kan .

Tak mau la listkan panjang2 . Setakat nie jer. And I think maybe kita boleh tahu dan sedar sejauhmana pasangan kita sudah berubah. Kita yang kenal mereka. So janganlah berikan 100% kepercayaan kepada sesiapa pun. Bercintalah dengan sederhana. Jangan biarkan keadaan yang kawal kita, biar kita yang mengawal keadaan. Ingat tu :)


Lots of Love,
ZAHIAH