Thursday, November 21, 2013

SANGGAR CITRA, KTHO UKM

Assalamualaikum and hello to everyone :)


This time I would to story mory sikit pasal my experience sepanjang berada di Kolej Tun Hussien,UKM. Actually not so many experience pun. Tapi ada lah sikit2 yang zahiya try to involved in some of activities yang diadakan. Tapi seronok jugak lah. Zahiya akan story about my experience that zahiya akan ingat sampai zahiya tak ingat langsung. Heeee :D

 Pengalaman masuk tournament masa pesta konvo

This is my first tournament setelah lama tak menari. Masa dekat UKM ni lah baru nak involve menari balik. Sebab minat. Bukan sebab nak cari populariti okayy. Ihiks. First tournament masa Pesta Konvo ke-40. Masa ni zahiya baru je Tahun 1. We olls berlatih dekat sebulan jugak kot. ke kurang sebulan. Lebih kurang macam itulah kan. Bila dah lama tak menari so agak penat juga bila menari tu. Pehhh stamina semua hilang. Then bila dah lama2 okay sikit. Masa tu boleh dikatakan everyday jugak kiteorang berlatih tapi tak lah kacau weekend. 

*tak mau citer panjang2 nanti u olls bosan. Sebab kalau nak story satu2 memang panjang. Memang kena buat 2 entry la jawabnya nanti. Ihiks. Melebih pulak kan. 

Kalau u olls nak tahu, masa first tournament for me, kami semua dapat 1st place okayy. Tak sangka pulak we olls menang malam tu. Sebabkan kumpulan lain memang gempak jugak la. 

From left: Saddam, Me, Kak Niza, Acap, Alliya, Kak Jannah, Kak elya and Hazim.


Then we olls join lagi untuk Pesta Konvo ke-41. This time lagi sikit orangnya. They just want only 5 people in group. And we need to sing sambil menari. It was very awkward. Tapi we olls boleh buat dengan jayanya. Kali ni punya tournament banyak sgt dugaannya. nak diceritakan satu2 tak perlu kot. Sebab byk rintangan dan halangan. Tapi we olls berjaya hadapinya. And we olls menang lagi. 1st place lagi. Berkat usaha dan doa semua yang sokong kami. And we're so proud for ourselves.

P/s: Jangan terlalu mengahrapkan pada sesuatu yang memang kita inginkan, sebab kadang2 sesuatu itu
 mungkin tak jadi milik kita.

Ni hadiah we olls menang. Kteorg dapat pemenang KUMPULAN TERBAIK and the 1st Place

Gambar lepas perform ni. Muka semua Happy and lega.


yang atas ni pulak gambar before perform. Berdebar- debar kot masa ni. 

Yang ni lepas diumumkan menjadi pemenang. Memang happy gilak ! hehe. 


Yang sebelah kiri sekali tu Abg Jai. Yang ajar kami menari semua. Yang sebelah kanan sekali tu Firaa. Dia MEP Kebudayaan Ktho. Mereka ini sentiasa memberi semangat dekat we olls sepanjang pertandingan itu. Thanks korang.


Kalau nak tgk video, boleh tgk kat SINI

Sorry sebab tak berapa nak clear. Hope korang enjoy !!


Kata-kata akhir from me:-



Love,
Zahiya Zainuddin.



2 comments:

aisya said...

haish rindunya sanggar citra. hehe

npe hazim nmpk gemok?

zahiya zainuddin said...

hehe. mmg dia gemok dah kak.. hehe.. bila org cakap dia xnak caya.