Tuesday, August 27, 2013

Pertandingan Bunga Api Antarabangsa di Putrajaya 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)

Semua sihat2 belaka tak ni? Harapnya sihat tau. Xmau main2 hujan. Hihi.


Ni zahiya nak update sikit pasal apa yang akan berlaku this week. For korang punya information, kat putrajaya akan ada Pertandingan Bunga Api Antarabangsa. Sounds interesting right? So if korang yang dekat2 tu nak mai Putrajaya mai lah. Bukan kena bayar pun. FREE ! Jangan lepaskan peluang ni tau. 

Jom kita meramaikan pesta tu. Okayy ?? 

Lupa nak mention tarikh :

Tarikh : 30 dan 31 ogos , 13 hinga 15 September , and 2 Oktober.
Jam : 9 malam 
Tempat : Pusat Maritim Presint 5, Putrajaya

Dalam competition bunga api ini akan disertai oleh 6 buah negara iaitu CHINA, EMIRIYAH ARAB BERSATU, AMERIKA SYARIKAT, KOREA SELATAN, PERANCIS dan MALAYSIA. 
And one more thing is, setiap pertunjukan akan dijalankan selama 25 minit macam tu lah kan. 

Pada 30 Ogos akan diadakan pelancaran for this competition dan sempena Majlis Sambutan Ambang Merdeka. 

Pengunjung yang datang akan ditontonkan dengan pelbagai corak persembahan yang melambangkan budaya dan keunikan setiap negara yang bertanding. Setiap persembahan digubah oleh pakar-pakar choreographer bunga api. Kesemua persembahan akan munggunkan microwave wireless dan fully synchronized music. 

So kalau korang nak tahu apa yang menariknya. Jom kita pergi serbu putrajaya pada tarikh-tarikh berikut okay !



Xoxo,
Zahiya

3 comments:

aisya said...

alaaaa... mencikk.. nk tgk jugak.. tp tak stay ukm dah.. T_T

p/s : zahiya, boleh tak buang word verification tu.. susah nak komen lah.. selalu failed benda ni.. *robot agaknya.. haha!*

sayapunyastyle said...

hehehe... xpe.. kak ecah tengok gmbr je nnti k :)

ohh yeke. nanti zahiya buang.

fasham said...

Salam minta tolong submit semula entry giveaway and ada update dari blog untuk mini giveaway ...

http://lollista.blogspot.com/2013/08/mini-giveaway-hampir-tamat.html