Tuesday, August 20, 2013

How to keep your Long Distance Relationship?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 
 Hope you all stay healthy :)

kalau tak cakap pasal LOVE x salah kan. Sebab kita sentiasa sayang dengan orang sekeliling. 
I would to share something that I google this morning about how can we keep our long distance relationship.

Sometimes when we apart from our beloved. We must missing them right.

So for us to keep our relationship to be more better is

1. COMMUNICATION
  • Communication is very important in our relationship. Why I say so? Cuba korang fikir kalau korang tak contact with pasangan korang. Mesti rindu kan? So kalau korang contact each other mesti hubungan korang akan lebih rapat. Evenpun korang just talk about  minutes or more than that. Tak call pun atleast text. Sekarang ni teknologi banyak apa susah nak contact sgt kan. 
2. TRUST
  • Trust is the basic thing in relationship. You must believe yourself and your partner too. Sebabnya? Long distance relationship ni selalu diuji dengan pelbagai dugaan. Itulah ALLAH nak tengok sejauh mana kesabaran kita dalam menyelesaikan sesuatu masalah. And if korang tak percaya each other berkemungkinan relationship akan jadi salah faham. 
3. BERDOA
  • In Islam, kita disuruh berdoa kerana DOA itu adalah paling mujarab. Bukan hanya sekali berDOA ALLAH dah terus makbul. Ikut pada rezeki kan. Makanya, rajin-rajin berdoa pada-Nya supaya ALLAH mempermudahkan segala urusan. Jangan pernah rasa berputus asa dalam berDOA.





XOXO,
zahiya

4 comments:

Aisha Fauzi said...

Hye Assalammualaikum saya bw sini :)
Kalau ada masa jemput siggah blog saya ^^ http://twinkleeestar.blogspot.com/
Btw, let's join this awesome giveaway !

Support saya sebagai blogger baru dengan join giveaway ini :)
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/1st-simple-giveaway-by-mrsluhan-and.html


Hadiah teddy bear gergasi sebagai ganjaran ! Join sekarang :D
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/single-giveaway-by-julianaramli.html
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html


Nak dapat RM 50 secara percuma ? Join sekarang ! :D
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/menangi-rm-25000.html

Banyak hadiah menarik yang ditawarkan ! Gempak-gempak belaka ! Join sekarang :D
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/mini-giveaway-by-puteri-nina.html
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/bravo-giveaway-by-ieyra-ghani.html
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/de-juin-octobre-giveaway.html
- http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/holiday-giveaway-by-nurin-aireen.html

Hafiza AizZawa said...

setia, jujur..mmg penting..

sayapunyastyle said...

thanks aisha invited me :)

sayapunyastyle said...

betul tu fiza... tu semua penting kan/..