Thursday, November 26, 2015

AKU BUKAN PENCINTA KUCING

Assalamualaikum and hai korang :)

Baca tajuk mesti dah labelkan aku bukan seorang pecinta kucing kan?
For sure punyalahh. Hehe. Baik ngaku cepatt..

Ringkaskan ceritanya adalah aku nak cerita yang DULU aku bukanlah seorang pencinta kucing.
Nak dekat dengan kucing pun takut.
Sebab apa takut? Sebab takut kena cakar dengan gigit. Sampai sanggup angkat kaki la kalau kucing lalu. Tapi tak bermakna aku geli dengan kucing okay.

Macam mana aku boleh tersuka dan menjadi seorang pencinta kucing?
Bermula sejak orang teristimewa bela kucing. Bela kucing biasa yang tidak berbaka apa2 pun.
Jumpa dekat sekitar kolej. Masa tu kecik lg kucing dia. And from that aku menjadi sayang dan suka dekat kucing. Aku try la dekat pegang2 dengan kucing. 

Then one day terdetik rasa hati nak jaga kucing ni sendiri. Masa tu aku dekat U lagi. Dok bilik pun sorang2 masa tu. So boleh la amik peluang jaga. Jaga pun beberapa hari sahaja. Mula2 agak kekok jugak la nak menjaganya. Sebab fikir kalau dia 'buang hajat' tu tak sanggup nak bau. Then apatah lagi nak kutip cuci. Tapi aku jaga jugak sebab nak la jugak merasa kan mcm mne jaga dan sayang bila ada kucing ni. And finally I did it take care dia. Sampai kan nak berpisah dengan dia, aku menangis weyh. Tak percaya betul aku. 

Inilah kucing yang aku jaga dulu tu. Nama dia 'MUEZZA'. Gender : Female. Agak manja dan nakal jugak. Standard la kucing memang la nakal. 
Dan bermula dari itulah aku kadang2 amik dia bawak balik rumah. And yang paling best thn ni dia beraya dengan kteorg okay. Hehe. 

Let's take a look at pictures. 





TO BE CONTINUED !!

p/s: Boleh respons kalau rasa nak aku post next story pasal kucing !


LOVE FROM,

ZAHIYA ZAINUDDIN

2 comments:

Akim said...

Kemain kontroversi lagi tajuk tu.. btw, comel kuceng tu

Zahiya Zainuddin said...

Hehe. Tajuk kena kontroversi sikit. Thank you. Kucing kesayangan.