Thursday, January 29, 2015

TESIS

Assalamualaikum and hai semua :)

Sekarang ni tgh cuti semester. Now get ready for ROAD TO KONVO. Ada bnyak benda yang kena buat bila naik cuti semester ni. Need to prepare mental and physical. Takde main2 dah. Tesis baru separuh jalan. Another half way to do. Mula terasa bahang2 stress dah. Nak balik UKM memang malas nak jumpa SV. Takpe la. Naik sem nanti kena gigihkan diri jumpa SV. Kalau boleh every week pergi. 

And semester depan kena lah berkorban masa. No SHOPPING. SAVE YOUR MONEY!

Why SAVE YOUR MONEY? Banyak nak guna duit bile nak start kutip data. Why I say so?

1. Nak kena print untuk soal selidik untuk seramai lebih kurang 100 responden.
2. Nak buat temubual bagi kajian yang dijalankan. 
3. Print proposal tesis ( Yang mungkin bnyk kali jugak akan direject!)
4. Jilidkan tesis korang bila semua dah siap! ( Jilid tesis bukan satu buku je. Tapi tiga)

Hmm So jadi student FINAL YEAR is not easy as u wish. It will be a NIGHTMARE for you for the whole semester. So I cadangkan supaya korang buat persiapan awal untuk FINAL YEAR. Fikir kajian apa yang korang nak buat. 

I'm NOT A TOP STUDENT. But I can be a GOOD STUDENT.


Love, 
ZAHIYA

1 comment:

Shahida Dzulkafli said...

Semoga berjaya ye Zahiya..